Bespaar tijd, geld én ontlast uw personeel met onze ontvetter voor de horeca

Keukenmateriaal ontvetten? Met Hovatec heb je schoner keukenmateriaal én lagere kosten. Hoe? Met onze revolutionaire ontvetter voor de horeca: de Hovatank! Deze professionele ontvetter zorgt ervoor dat jouw zwaar vervuild keukenmateriaal gereinigd wordt, terwijl je personeel zich met andere taken bezig kan houden. En omdat we onze professionele keuken ontvetmachine door de jaren heen volledig hebben geperfectioneerd, bespaar je op zeep, water, energie én loonkosten! Neem direct contact op voor meer informatie om jouw horeca grootkeuken te ontvetten!

 • Eenvoudig en veilig in gebruik

 • Verwijdert moeiteloos vet en roetaanslag

 • Geschikt voor allerlei keukenmaterialen (bakplaten, gastronormbakken, afzuigkappen, pannen en veel meer)
 • Zichtbaar én hygiënisch schoner
 • Langere levensduur keukenmaterialen
 • Bespaar op loonkosten, zeep, energie, water en tijd!

 • Maakt géén gebruik van agressieve reinigingsmiddelen
 • 30 dagen werkzaam zonder bijvullen of verschonen

Mc donalds

“En dit is nou een van de redenen waarom wij voor jullie kiezen: top service! Snel, direct, eerlijk en zonder poespas!”

– McDonalds: Heerde, Kampen, Zwolle

KFC approved

“Wij zijn erg onder de indruk van de goede kwaliteit en vooral de handigheid in gebruik.”

– KFC: Nederland, België, Zweden

Corfu

“Zeer goede machine en perfecte service.”

– Grieks Restaurant Corfu, Boxtel

Best Western plus klant

“Een wondermachine! Al je keukenmateriaal komt er schoon uit. Al bijna 20 jaar klant en nog steeds hartstikke blij met de Hovatank!”

– Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard

Eetcafe Witterbrug

“Hovatec is een bedrijf dat voor je klaar staat en snelle service levert. Ze zijn eerlijk, snel en je kunt er altijd terecht voor vragen. Als het aan ons ligt, gaan we nog jaren verder met elkaar!”

– Eetcafé de Witterbrug, Assen

Hovatank

Hoe zo’n ontvetmachine werkt

De professionele ontvetmachine van Hovatec verwijdert veilig (gecarboniseerd) vet en roetaanslag van jouw keukenmateriaal. Door het te reinigen materiaal in de inweektank te stoppen, wordt het schoner dan handmatige schoonmaak. En dat zónder agressieve, dure reinigingsmiddelen! Het te reinigen materiaal wordt simpelweg in de inweekbak geplaatst en deze doet vervolgens al het werk. Boenen behoort tot het verleden en het personeel heeft de handen vrij voor het echte werk. Daarom is onze ontvetmachine voor de horeca dé toevoeging aan iedere professionele grootkeuken!

Onze decarbonizer creëert zeeën van tijd

Met een professionele decarbonizer in je keuken creëer je zeeën van tijd. Tijd die jouw personeel kan gebruiken voor andere belangrijke taken. Al het handmatige boenen, schoonmaken en ontvetten van keukenmateriaal en het met de hand verwijderen van vetresten en roestaanslag is verleden tijd met onze Hovatank. En de tijdwinst is niet eens het enige voordeel:

 • Hovatank KFC approved
 • Hovatank KFC approved

Over de Hovatank

Het begon meer dan 10 jaar geleden toen wij de Grime Reaper in de markt zetten. Deze machine voor de reiniging van zwaar vervuild keukengerei heeft ondertussen vele (bij)namen: GR, ontvetter, decarbonizer, spectank, soaktank, carbo cleaner, inweekmachine en zelfs toverdoos komen we tegen! Met de komst van onze manuele ontvetter, hebben we besloten de naam van deze stoere keukenhulp te wijzigen in: HOVATANK. Te vinden bij vele hotels, eetcafé’s, cateraars, bakkerijen, slagerijen, vakantie-/pretparken en fastfood-/grill- en steakrestaurants.

Hovatank
Materialen voor onze tanks

Keukenmaterialen ontvetten

Je keukenmaterialen (bakplaten, gastronormbakken, bakblikken, snijplanken, afzuigkappen, pannen en veel meer) worden beter gereinigd in onze decarbonizer, waardoor ze ook een langere levensduur hebben! Zo duurt het ook langer voordat ze vervangen moeten worden.

 • Filters van afzuigkappen

 • BBQ roosters

 • Grillplaten

 • Bakplaten

 • Pannen

 • Gastronormbakken

 • Snijplanken

professionele ontvetter

Grime Reaper

Naast de Hovatank hebben wij natuurlijk ook nog de Grime Reaper in ons assortiment. Deze volautomatische machine kan, net als een wasmachine, worden aangesloten op de watertoe- en afvoer. Dit biedt extra gemak bij de maandelijkse GR Detergentwissel/schoonmaak. Het programma wordt via een bedieningspaneel gestart, de machine vult automatisch en houdt het aantal dagen bij. Na 30 dagen krijg je een melding en wordt – door één druk op de knop – de tank geleegd en gereinigd.

Carboclean Detergent Hovatec

GR Detergent / Carboclean

Met behulp van het speciaal door ons ontwikkelde detergent, Carboclean reinigen de HOVATANK en de GRIME REAPER zwaar vervuild keukenmateriaal zoals bakplaten, grillroosters, pannen, filters van afzuigkappen, gastronormbakken, snijplanken en bakblikken. Een onmisbaar component van ons systeem dat 30 dagen effectief en veilig in gebruik is.

 • HACCP, grondige en volledige reiniging van al uw keukengerei

 • Besparing op energie, water en agressieve schoonmaakmiddelen

 • Geurloos, niet bijtend en niet corrosief op aluminium

Koekenpan half gereinigd

Voorbeelden en inweektijden

De Hovatank verwijdert veilig (gecarboniseerd) vet en roetaanslag. De inweektijd voor het ontvetten is afhankelijk van het soort keukenmateriaal dat je wilt reinigen. Denk er wel om dat je het keukenmateriaal vooraf vrij maakt van losse etensresten voordat je het laat inweken. Inweektijden kunnen variëren van 30 minuten tot 16 uur.
Bekijk hier alle inweektijden >

 • Verwijder vooraf losse etensresten

 • Bij ernstige vervuiling weekproces meerdere keren herhalen

 • Na het inweken direct goed afspoelen en door vaatwasser halen

Deskundig advies

Wij zijn al 100% overtuigd van de kracht van onze industriële ontvetter voor de horeca. Maar we snappen het heel goed als jij nog vragen hebt. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen en al je vragen stellen. Wij staan voor je klaar met deskundig advies en zullen al je vragen beantwoorden. En dat is natuurlijk altijd geheel vrijblijvend.

Referenties

Vele bedrijven gingen je al voor en zijn er al achter gekomen hoe efficiënt het ontvetten met onze Hovatank is. Alle verhalen die we van onze klanten horen hebben dezelfde boodschap: het materiaal wordt nóg schoner en de tijd die bespaard wordt kan worden besteed aan belangrijkere zaken. Wil jij je personeel ook efficiënter laten werken en tegelijk besparen op loonkosten, zeep, energie en water? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op en laat onze ontvetmachine het werk doen!