Hovatank ontvetter

Hovatank ontvetter approved by KFC

De Hovatank verwijdert veilig (gecarboniseerd) vet en roetaanslag van uw keukenmateriaal. Zichtbaar en hygiënisch schoner dan handmatige schoonmaak zónder agressieve, dure reinigingsmiddelen. Boenen behoort tot het verleden; personeel heeft de handen vrij voor het echte werk!

 • Eenvoudig en veilig in gebruik

 • Langere levensduur keukenmaterialen
 • Besparing op loonkosten, zeep, energie en water
 • 30 dagen werkzaam zonder bijvullen of verschonen
 • hovatank ontvetter KFC approved

Over de Hovatank

Het begon meer dan 10 jaar geleden toen wij de Grime Reaper in de markt zetten. Deze volautomatische machine voor de reiniging van zwaar vervuild keukengerei heeft ondertussen vele (bij)namen: GR, ontvetter, decarbonizer, spectank, soaktank, carbo cleaner, inweekmachine en zelfs toverdoos komen we tegen! Met de komst van onze manuele variant, de Hovatank, hebben we besloten de naam van deze stoere keukenhulp te wijzigen in: HOVATANK. Te vinden bij vele hotels, eetcafé’s, cateraars, bakkerijen, slagerijen, vakantie-/pretparken en fastfood-/grill- en steakrestaurants.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Grime Reaper

Naast de Hovatank hebben wij natuurlijk ook nog de Grime Reaper in ons assortiment. Deze volautomatische machine kan, net als een wasmachine, worden aangesloten op de watertoe- en afvoer. Dit biedt extra gemak bij de maandelijkse GR Detergentwissel/schoonmaak. Het programma wordt via een bedieningspaneel gestart, de machine vult automatisch en houdt het aantal dagen bij. Na 30 dagen krijgt u een melding en wordt -door een druk op de knop- de tank geleegd en gereinigd.

gr detergent van Senzora

GR Detergent

M.b.v. het speciaal door ons ontwikkelde GR DETERGENT reinigen de HOVATANK en de GRIME REAPER zwaar vervuild keukenmateriaal zoals bakplaten, grillroosters, pannen, filters van afzuigkappen, gastronormbakken, snijplanken en bakblikken. Een onmisbaar component van ons systeem dat 30 dagen effectief en veilig in gebruik is.

 • HACCP, grondige en volledige reiniging van al uw keukengerei
 • Besparing op energie, water en agressieve schoonmaakmiddelen
 • Geurloos, niet bijtend en niet corrosief op aluminium

Voorbeelden en inweektijden

De hovatank  verwijdert veilig (gecarboniseerd) vet en roetaanslag. De inweektijd is afhankelijk van het soort keukenmateriaal dat je wilt reinigen. Denk er wel om dat voordat je het keukenmateriaal laat inweken vooraf vrij maakt van losse etensresten. Inweektijden kunnen variëren van 30min tot 16 uur.
Bekijk hier alle inweektijden >

 • Verwijder vooraf losse etensresten

 • Bij ernstige vervuiling weekproces meerdere keren herhalen

 • Na het inweken direct goed afspoelen en door vaatwasser halen

Veiligheid en ontwikkeling

Ons GR Detergent wordt geproduceerd door Senzora BV uit Deventer en voldoet aan de meest recente Europese veiligheidseisen. Door de beschikking over een laboratorium is ons product blijvend in ontwikkeling!